Девет души бяха арестувани във връзка с рухването на пешеходен

...
Девет души бяха арестувани във връзка с рухването на пешеходен
Коментари Харесай

След смъртта на 130 души: Арестуваха хората, ремонтирали рухналия мост в Индия

Девет души бяха задържани по отношение на рухването на пешеходен мост в Западна Индия , при което починаха минимум 137 души, оповестиха от полицията.

Мостът, който преди дни беше отворен още веднъж след ремонт, се срути в неделя вечерта , като стотици хора паднаха в реката или се вкопчиха в останките, викайки за помощ в тъмното. Деветимата - всички свързани с компания, която поддържала моста в Морби , се проверяват за ликвидиране по несъобразителност, съобщи старшият полицейски чиновник Ашок Кумар Ядав.

Събралите се там хора са чествали последния ден от празника Дивали. Записи от камери за видеонаблюдение демонстрират, че близо 150-годишното оборудване се люлее - няколко души явно съзнателно я люлеят, преди ненадейно да поддаде.

" Всички дружно стояхме на моста, когато той мощно се разклати и ненадейно се срути. Чух писъци и мощен тропот, а по-късно настъпи тишина . След това започнаха да се чуват крясъци и писъци ", споделя оживелият Мадхви Бен пред Агенция Франс Прес.

Бен споделя, че единият му крайник е бил " безизходен в стоманено въже ", заради което е бил съвсем напълно потънал и се е опитвал да се освободи.

" По някакъв метод запуших носа си, издърпах се нагоре и освободих крайници си от въжето. Хванах се за друго въже и се изкачих по останките на моста.

" Някой ме държеше за ръката и ме издърпа от водата, преди да стигна до брега ".

Около 50 от починалите са деца , като най-малкото е момченце на две години.

Един от локалните депутати, Калянджи Кундария, споделя пред медиите, че при случая е изгубил 12 членове на фамилията си, в това число пет деца.

" Тялото на брат ми беше извадено в 21:00 ч., а тялото на снаха ми беше открито в 1:00 ч. сутринта ", сподели 35-годишният търговец на текстил Пунет Питрода пред Агенция Франс Прес.

" Властите са напълно виновни за нещастието. Те разрешиха на стотици хора да се съберат на моста, когато той имаше потенциал да побере единствено дребен брой хора ", безапелационен е той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР