Девет души бяха арестувани в Албания по подозрение за причиняване

...
Девет души бяха арестувани в Албания по подозрение за причиняване
Коментари Харесай

Девет арестувани след трусовете в Албания

Девет души бяха задържани в Албания по съмнение за причиняване на гибел и корист с власт след земетресението предишния месец, при което починаха 51 души.
Прокурорите обявиха, че 17 души, в това число строители, инженери и административни чиновници, са обвинени в нарушение на строителните разпореждания, което е довело до сриването на здания по време на труса с магнитуд 6,4 на 26 ноември.
Осем от обвинените към момента се търсят от полицията, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Полицейският шеф на пристанищния град Дуръс съобщи, че предварителните следствия са открили, че нередностите са били причина за сриването на здания там, при което са починали 23 души.
Дуръс и Туман, северно от Тирана, бяха мощно наранени от земетресението, което аргументи пострадвания на 900 души и остави 5000 бездомни.
Сред задържаните е бил инженер, който е работил по една постройка в Дуръс, в която са починали всичките осем членове на едно семейство.
Незаконното строителство е постоянно срещано в Албания, където безредното му развиване претърпя пик след рухването на комунизма през 1990 година.
Много здания нямат подобаващи разрешителни и не съблюдават наредбите за сигурност.
Земетресението беше най-смъртоносното от няколко десетилетия в Албания, която се намира покрай тектонична разломна линия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР