Девет държави-членки в Европейския съюз ( ЕС ) произвеждат лигнитни

...
Девет държави-членки в Европейския съюз ( ЕС ) произвеждат лигнитни
Коментари Харесай

Eвростат: 38% от електроенергията в България идва от въглища

Девет държави-членки в Европейския съюз ( Европейски Съюз ) създават лигнитни въглища, наричани още „ “, за произвеждане на електричество и топлинна сила, отбелязва.
Германия е главният производител и съставлява към 45% от общото произвеждане на лигнитни въглища в Европейски Съюз през 2018 година, следвана от Полша (16%), Чехия (11%), Гърция (10%), България (8%) и Румъния (6%). Като цяло тези 6 страни съставляват 96% от общото произвеждане в Европейски Съюз, заяви Eвростат.
 План: Поне до 2030 година въглищните ТЕЦ-ове ще са базови мощности в енергетиката ни План: Поне до 2030 година въглищните ТЕЦ-ове ще са базови мощности в енергетиката ни
Въглищните централи да бъдат съществени базови мощности в българската електроенергетика до 2030 година с небосвод до 2050 година. Това пре...
През 2018 година 9% от общото брутно произвеждане на електрическа енергия в Европейски Съюз се базира на лигнитни въглища, същото като количеството електричество, създадено от други битумни въглища и повече от два пъти повече от слънчевата фотоволтаична сила.
На равнище Европейски Съюз нуклеарното гориво и природният газ бяха главните горива, употребявани за производството на електрическа енергия. Въпреки това, на равнище страна, електричеството, генерирано от лигнитни въглища, съставлява огромен дял в някои държави-членки, като най-голям е делът в Чехия (43%), България (38%), Гърция (32%) и Полша (29%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР