Девет часа продължава заседанието на Пленума на ВСС във връзка

...
Девет часа продължава заседанието на Пленума на ВСС във връзка
Коментари Харесай

Девет часа продължава заседанието на Пленума на ВСС по предложението за отстраняване на Гешев

Девет часа продължава съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет по отношение на предлагането за премахване на основния прокурор Иван Гешев, направено от четирима членове на Прокурорската гилдия на съвета. То е по отношение на изявление на основния прокурор по време на конференция на 15 май, в което употребява израза „ политически отпадък “, с което съгласно вносителите се уронва престижът на правосъдната власт.

Кадровиците взеха решение да изслушат директорa на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов и заместника му Ясен Тодоров по отношение на прочувственото положение на основния прокурор Иван Гешев поради гърмежа до автомобила, в който той е пътувал, в деня преди конференцията и минути преди нея. Гешев изясни, че прочувствено положение може да докара до експанзия и до потребление на разнообразни изразни средства.

Пленумът одобри част от настояванията за доказателства на основния прокурор и на вносителите на предлагането, както и да се изслуша записът от конференцията, на която Гешев употребява израза, поради който е отправено предлагането за освобождението му. В момента членовете на съвета гледат записа. След това се чака да бъдат изслушани Сарафов и Тодоров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР