Dеutѕсhе Ваnk, която е най-голямата търговска банка в Германия и

...
Dеutѕсhе Ваnk, която е най-голямата търговска банка в Германия и
Коментари Харесай

Губеща банка раздава 1 млрд. EUR бонуси

Dеutѕсhе Ваnk, която е най-голямата комерсиална банка в Германия и завършва трета поредна година на загуба, реши да раздаде 1 милиарда EUR бонуси на своите чиновници, оповестява немското издание Frаnkfurtеr Аllgеmеіnе Ѕоnntаgѕzеіtung като се базира на лични източници в банката.

Сумата е провокирала образуването на два лагера измежду управлението, което от своя страна е породило разгорещена полемика. Въпреки това е победила групата, която е на мнение, че с помощта на раздаването на великодушните
бонуси банката ще успее да задържи едни от най-квалифицираните си сътрудници. Това е изключително значимо за Dеutѕсhе Ваnk, която през последните месеци загуби няколко скъпи чиновници, които отидоха да работят при конкуренцията. От тази гл.т. на великодушните бонуси се гледа по-скоро като на инвестиция, в сравнение с неправилен разход.

Загубата на Dеutѕсhе Ваnk през 2015 година възлизаше на 6.8 милиарда EUR. През 2016 година тя беше стопена до 1.4 милиарда EUR, а за 2017-а точната цифра ще стане известна на 2 февруари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР