Deutsche Telekom, Orange, Telefonica и 13 други европейски доставчици на

...
Deutsche Telekom, Orange, Telefonica и 13 други европейски доставчици на
Коментари Харесай

Европейски телекомуникационни компании искат Big Tech да покрива част от мрежовите разходи

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica и 13 други европейски снабдители на телекомуникационни услуги приканиха за това огромните софтуерни компании да стартират да споделят част от разноските за построяването на поддържането на телекомуникационните и интернет мрежите поради енергийната рецесия и климатичните цели на Европейски Съюз, написа Ройтерс.

Призивът идва в миг, когато Европейската комисия се готви да потърси противоположна връзка от двете страни, преди да направи законодателно предложение, което може да принуди софтуерните компании да оказват помощ за финансиране на внедряването на 5G технологии и разпространяването на оптични кабели в 27-те страни от Европейския съюз.

Секторът, който влага към 50 милиарда еврогодишно в инфраструктура, се нуждае от повече финансиране, се споделя в изказване на основните изпълнителни шефове на телекомуникационните компании.

„ Разходите за обмисляне и строителни работи се усилват. Цените на оптичните кабели, да вземем за пример, съвсем се удвоиха през първото полугодие на 2022 година По същия метод скоковете в цените на силата и в цените на други първични материали също удрят бранша “, прибавиха те.

„ Навременните дейности са наложителни: Европа пропусна доста от опциите, предлагани от потребителския интернет. Сега тя би трябвало бързо да натрупа мощ за епохата на метавселените “, споделят изпълнителните шефове.

„ За да се случи това и да бъде стабилно във времето, ние имаме вяра, че най-големите генератори на трафик би трябвало да дадат обективен принос за забележителните разноски, които сега постановат на европейските мрежи “, споделиха те.

Под мнението стоят още подписите на Vodafone, Bouygues Telecom, KPN, BT Group, TIM Group, Telia Company, Fastweb и Altice Portugal.

Европейските телекомуникационни оператори настояват, че американските софтуерни компании като Гугъл, Meta и Netflix съставляват повече от половината от интернет трафика и би трябвало да поемат част от разноските за надграждане на инфраструктурата.

Big Tech отхвърли сходни претенции, като сподели, че към този момент влага в съоръжение и технологии за по-ефективно снабдяване на наличие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР