Deutsche Telekom е близо до продажбата на бизнеса си с ...

Deutsche Telekom е близо до продажбата на бизнеса си с

Deutsche Telekom е близо до продажбата на бизнеса си с базови станции

Deutsche Telekom е покрай продажбата на бизнеса си с базови станции Подкрепян от фонда KKR & Co консорциум към този момент е водещ претендент за договорката Препоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Консорциум, подкрепян от огромния фонд за рисков капитал KKR & Co., се обрисува като водещ претендент за закупуване на дял в обширното портфолио от телекомуникационните базови станции на Deutsche Telekom AG, предава Bloomberg, като се базира на осведомени източници.

KKR е отправил предложение дружно с Global Infrastructure Partners и Stonepeak. Тяхната оферта се преглежда като по-привлекателна по отношение на конкурентно предложение на Brookfield Asset Management Inc. и испанската Cellnex Telecom SA, настояват източници, помолили да не бъдат разпознати, защото информацията е поверителна.

Според тях Deutsche Telekom възнамерява да избере публично победител още тази седмица. При възможна договорка звеното може да бъде оценено на към 20 милиарда $.

Въпреки че договарянията са в напреднал етап, не са взети дефинитивни решения и те към момента могат да се анулират. Deutsche Telekom към момента може да реши да резервира актива или да се появят други претенденти, разясняват източниците.

Листваното на борсата инфраструктурно поделение на Vodafone Group Plc - Vantage Towers AG, също е било измежду претендентите, които са проучвали бизнеса по-рано, заяви Bloomberg News.

Представители на Deutsche Telekom, Brookfield, Cellnex, GIP и KKR са отказали коментар. От Stonepeak също не е получен коментар.

Говорител на Vodafone съобщи, че компанията изследва личните си благоприятни условия за реализиране на задачите, сложени за бизнеса с базови станции през май, базирайки се на изказванията на основния изпълнителен шеф на Vodafone Ник Рийд за търсенето от страна на оператора на покупко-продажби, създаващи стойност.

Продажбата на дял в бизнеса с базови станции на Deutsche Telekom може да бъде една от най-големите инфраструктурни покупко-продажби в Европа тази година, демонстрират данни, събрани от Bloomberg. KKR, GIP и Stonepeak взаимно са създали обвързваща оферта за контролния пакет акции в звеното, заяви Bloomberg News предишния месец.

Институционалните вложители са привлечени от този бизнес заради способността му да генерира постоянна и дълготрайна възвръщаемост. KKR набра 17 милиарда $ за последния си световен инфраструктурен фонд по-рано тази година, до момента в който GIP разполага с 25 милиарда $ във евентуално най-големия в света фонд предопределен за вложения в софтуерна инфраструктура.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg