Deutsche Boerse, операторът на най-голямата германска фондова борса, стартира платформа

...
Deutsche Boerse, операторът на най-голямата германска фондова борса, стартира платформа
Коментари Харесай

Deutsche Borse стартира платформа за крипто търговия

Deutsche Boerse, операторът на най-голямата немска фондова борса, започва платформа за спот търговия с криптовалути, предопределена за институционални клиенти, както беше оповестено в изказване, оповестено във вторник. 

Платформата, чието пускане бе оповестено на 5 март, наречена Deutsche Börse Digital Exchange (DBDX), вкарва изцяло контролирана среда, предопределена за търговия, сетълмент и настойничество на криптоактиви, като подсигурява спазването на правните стандарти, обясниха от компанията.

Първоначално DBDX ще улесни търговията посредством механизъм за поръчка за котировка (RFQ), последван от въвеждането на многостранна търговия. Deutsche Boerse ще следи интервенциите на платформата за търговия, а на Crypto Finance ще бъдат поверени услугите по сетълмент и настойничество.

Карл Кьолцер, началник на отдел “ ” в Deutsche Boerse, акцентира задачата за основаване на благонадежден пазар за криптовалутни активи, като се дава приоритет на прозрачността, сигурността и регулаторното сходство за институционалните клиенти в Европа.

Миналия месец немският регулаторен орган даде на Crypto Finance четири лиценза, обхващащи услуги за цифрови активи, търговски интервенции, процедури за сетълмент и попечителски функционалности в границите на Германия.

Интересното в обстановката е, че Crypto Finance, подкрепена от Deutsche Boerse, по-рано разгласи съдействие с доставчика на финансови услуги Apex Group за въвеждане на крипто капиталови артикули от институционален клас.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР