Deutsche Bank обяви, че е кандидатствала за лиценз за попечителство

...
Deutsche Bank обяви, че е кандидатствала за лиценз за попечителство
Коментари Харесай

Все повече традиционни финансови компании искат да са част от крипто света

Deutsche Bank разгласи, че е кандидатствала за лиценз за настойничество на цифрови активи в Германия. BlacкRock се надява да получи първият лиценз за борсов фонд в спот биткойн от регулаторите в Съединени американски щати. EDX Markets е новият състезател при крипто тържищата, подсилен от Citadel Securities и Fidelity Digital Assets Deutsche Bank разгласи, че е кандидатствала за лиценз за настойничество на цифрови активи в Германия. BlacкRock се надява да получи първият лиценз за борсов фонд в спот биткойн от регулаторите в Съединени американски щати. EDX Markets е новият състезател при крипто тържищата, подсилен от Citadel Securities и Fidelity Digital Assets
На фона на от ден на ден огромни обичайни финансови институции желаят да станат част от крипто-света. Банковият колос Deutsche Bank разгласи при започване на седмицата, че е кандидатствал за лиценз за настойничество на цифрови активи в Германия. Крипто борсата EDX Markets, която получи финансиране точно от едни от най-влиятелните фондове, в това число Charles Schwab (SCHW), Citadel Securities и Fidelity Digital Assets, стартира да предлага търговия с биткойн и етър (ETH) в същия ден.

, като подаде документи за спот BTC борсово търгуван фонд (ETF). В това отношение надпреварата не стопира до тук. Нюйоркският фонд за ръководство на активи WisdomTree е един от последните, които подават ново заявление за спот Bitcoin ETF. Според заявката, подадено на 21 юни в Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединените щати (SEC), WisdomTree желае от SEC да разреши публикуването на " WisdomTree Bitcoin Trust " на борсата Cboe BZX под тикера " BTCW ". Около час откакто WisdomTree подаде своето заявление, световният капиталов управител Invesco " реактивира " своето заявление за сходен артикул.
Реклама
Събитията от последните дни се оказаха главния катализатор за повишаване на криптовалутите, като тази нощ - сряда против четвъртък, bitcoin мина още веднъж 30 хиляди $, а Ether е над 1900 $.

Мнозина спекулират, че е допустимо всички събития да са взаимосвързани и " шамарът " против тържищата в Съединени американски щати да е за да се " открадне " пазарен дял от страна на обичайните играчи - дейностите на регулаторът стартира при започване на месеца, а по-късно пристигнаха дейностите на обичайните играчи.
Графика на цената на биткойн. Дъното от 25 хиляди $ подбудено от регулаторния напън и проблеми в Съединени американски щати. Следва завишението след оповестяването на проектите на Blackrock и вторично покачване след разкриването на проектите на играчите от бранша на обичайните финанси. EDX Markets, крипто борсата с поддръжка от Fidelity, Ch. Schwab и Citadel
Новата крипто борса разгласи през септември, че се приготвя да влезе на пазара, като тогава разгласи и няколко вложения от огромни финансови компании и медиатори -. С стартирането на цифрови активи на пазара идва и нов кръг финансиране, който включва вложения от Miami International Holdings, DV Crypto и GTS и други, се споделя в прессъобщение на компанията.

" Горд съм да оповестя, че EDX Markets (EDX) започва сполучливо своя пазар на цифрови активи и приключи капиталов кръг с нови сътрудници в капитала ", написа тези дни основният изпълнителен шеф на EDX Markets Джамил Назарали в LinkedIn. " Официалното пускане на EDX разрешава на нашия извънреден екип да внесе в криптовалутата същите полезности и стандарти на конкуренция, бистрота, правдивост и сигурност, които вложителите в обичайни активи чакат и се любуват. "
Реклама
Едно нещо, което отделя EDX Markets от другите крипто тържища, е, че не съхранява цифровите активи на клиентите. Вместо това потребителите ще би трябвало да преминат през финансови медиатори, с цел да купуват и продават крипто активи, сходно на това по какъв начин се правят покупко-продажбите на Нюйоркската фондова борса (NYSE) или Nasdaq (NASDAQ). Регулаторите харесват другия метод, сподели Назарали, тъй като считат, че е значимо да има разделяне сред функционалността за продан и функционалността на брокера и дилъра. Засега борсата предлага единствено четири токена - Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash - частично заради неразбираемия регулаторен пейзаж в Съединени американски щати, където концентрира интервенциите си.
WisdomTree
ETF два пъти преди. Първото му заявление беше отхвърлено от SEC през декември 2021 година Второто пропадна през октомври 2022 година, като финансовият регулатор цитира сходни опасения за измами и манипулиране на пазара. Към момента на издание WisdomTree управлява почти 83 милиарда $ активи.
Invesco
" реактивира " поръчката си за сходен артикул. Според документа, който осведоми SEC за препоръчана смяна на разпоредбите, Invesco желае от финансовия регулатор да разреши на своя артикул да бъде листван на борсата Cboe BZX. Според прессъобщение на Investco, те имат над 1.45 трлн. $ активи, които менажират.

В подаването се отбелязва, че спот биткойн ETF, който употребява " професионални попечители и други снабдители на услуги ", отстранява нуждата вложителите да разчитат на " свободно контролирани офшорни принадлежности " на собствен ред, позволявайки на вложителите по-лесно да " защитят своите съществени вложения в биткойн ". "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР