Deutsche Bank набира финансова сила, което може да постави най-големият

...
Deutsche Bank набира финансова сила, което може да постави най-големият
Коментари Харесай

Deutsche Bank иска да играе водеща роля в европейската банкова консолидация

Deutsche Bank набира финансова мощ, което може да сложи най-големият немски заемодател в позицията да играе водеща роля в европейската банкова консолидация, написа Си Ен Би Си.

„ Продължаваме да се оправяме по-добре от предстоящото. Това значи, че отговаряме на критериите за сядане на масата за договаряния, що се отнася до възможна консолидация на европейските банките – и то освен като младши сътрудник “, съобщи основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг в изявление за в. „ Велт ам Зонтаг “.

Зевинг, който следва дълготраен проект за увеличение на облагите на Deutsche след години на едва показване, неведнъж е казвал, че неговият приоритет е резултатите на банката да бъдат преобърнати до 2022 година

След като договарянията за обединение с Commerzbank се провалиха през 2019 година и акциите на Deutsche поевтиняха през годините (най-големият немски заемодател към този момент има пазарна капитализация от едвам 18 милиарда евро), Deutsche може да се трансформира в налична облага за по-богата банка.

Зевинг обаче подчертава върху стратегическото значение на банката за най-голямата стопанска система в Европа и акцентира, че преструктурирането на компанията дава резултати.

„ Би било неточност да се разчита на импорт на финансови услуги. Всяко тримесечие, в което сме сполучливи, ни прави по-силни “, разяснява той, като добави, че капиталовото поделение на банката се показва доста по-добре от предстоящото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР