Детското отделение на спешната болница Пирогов“ вече е с нов

...
Детското отделение на спешната болница Пирогов“ вече е с нов
Коментари Харесай

Премиерът откри обновеното детско отделение в „Пирогов“

 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
Детското поделение на незабавната болница „ Пирогов“ към този момент е с нов тип. Ремонтът на детските клиники бе открит публично от премиера Бойко Борисов, здравния министър Николай Петров и американския дипломат Ерик Рубин. Напълно актуализирани са Клиниката по детска хирургия и незабавното приемно поделение за деца на „ Пирогов“, които не са ремонтирани от откриването им през 1964 година

Ремонтът продължи повече от година и половина. Министерството на здравеопазването отпусна 2.5 млн. лева за главен ремонт и ново здравно съоръжение. Парите за интериора и по-приветливата конюнктура са пристигнали посредством самодейността „ Малките герои“. Кампанията събра 400 хиляди лева, а с парите е направена приказна среда за децата и техните семейства.

Да работим по този начин, че хората да не идват тук в „Пирогов“, а в случай че се наложи, да излизат живи и здрави. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на събитието.

„ Благодаря на всички, които са отделили средства. Няма значение кой какъв брой е дал, значимото е да е от сърце. От както е издигнато, не е ремонтирано “, означи Борисов. „ Тук е мястото, където идват най-тревожните хора. Няма по-лошо от това нещо да се случи с детето си. Всички сме минавали от тук по една или друга причина.

И за това е значимо най-малко с ситуацията, а към този момент и с апаратурата, и с квалификацията, които имат докторите и сестрите, хората да бъдат просто по-спокойни. Защото, когато и средата е неприятна, и ти се е случило злощастие на детето, ти е отговорен целият свят. А ние си бяхме отговорни, тъй като, от както е издигнат „ Пирогов “, тези клиники, не са пипани “, разяснява още министър председателят. „ Желая да нямате клиенти, да стоите без работа. Така че да работим да не идват тук. А в случай че се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи “, обърна се Борисов към медиците.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР