Детско полицейско управление има от днес в СУ Гео Милев.

...
Детско полицейско управление има от днес в СУ Гео Милев.
Коментари Харесай

Детско полицейско управление има от днес в СУ Гео Милев

Детско полицейско ръководство има от през днешния ден в СУ " Гео Милев ". В него ще се включат учениците от III " г " клас. Веднъж седмично в продължение на две години, под управлението на  чиновник на Министерство на вътрешните работи и  класния  началник Яна Кунева, децата ще се срещат с полицейската работа.

Подробно създаденият график за заниманията включва забавни тематики, които дребните ученици  чакат с неспокойствие. Те ще се срещнат с  полицейските кучета, с цел да схванат тяхното присъединяване в  полицейската работа и по какъв начин работи  охранителната полиция. Ще обсъдят безопасността  на придвижването по пътищата, типовете извършители на закона по пътищата, ще научат  разликата сред - служители на реда и пътни служители на реда. В заниманията  са включени тематики свързани със спортното безчинство,  персоналната отбрана, оказване на първа помощ, отбрана при пожари, изключителни обстановки и бедствия. С интерес учениците чакат и  раздела обвързван с криминалистиката, с цел да схванат как  се събират  материални доказателства и следи.

Преди да стартират своята работа учениците тържествено прочетоха етичния кодекс на доброволеца от Детско полицейско  ръководство. Те  дадоха обещание да почитат и пазят хората, да съблюдават законите, да не отминават вик за помощ, да имат вяра в себе си и в никакъв случай да не се предават. Учениците получиха от представител на III РПУ –Варна особено готови значки за участие в Детското полицейско ръководство.  

Националната стратегия " Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерство на вътрешните работи и се осъществя от чиновници на Министерство на вътрешните работи, от структурите на " Охранителна полиция “, " Пътна полиция “ и " Криминална полиция “. Целта е чрез  теоретични и на практика занимания  под формата на игри, децата да получат знания  и умения да опазват  своя живот, да се запознаят  с активността и работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР