Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди, че в Йемен отново

...
Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди, че в Йемен отново
Коментари Харесай

УНИЦЕФ предупреждава за опасност от нова епидемия от холера в Йемен

Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) предизвести, че в Йемен още веднъж ще пламне зараза от холера, в случай че на филантропичните организации не бъде даден категоричен достъп, с цел да я предотвратят, съобщи ДПА.

Регионалният шеф на организацията за Близкия изток и Северна Африка Герт Капелаере съобщи, че за трите години от началото на гражданската война през 2015 година, когато тежко недохранените деца в Йемен са били 200 000, броят им се е удвоил, а още половин милион деца към този момент не могат да вървят на учебно заведение, показва Асошиейтед прес.

Макар хипотетичните случаи в последните месеци да са намалели, от предходната година епидемията от холера и остра водна диария в Йемен се е разраснала и обгръща над един милион души.

Да не се заблуждаваме. Холерата ще се върне. До седмици стартира дъждовният сезон и без голяма инвестиция тя ще нападна йеменското население и децата още веднъж, сподели Капелаере на конференция в йорданската столица Аман.

Регионалният шеф сподели, че и двете воюващи страни - държавните сили, подкрепяни от Саудитска Арабия, и подкрепяните от Иран бунтовници хуси - блокират или бавят доставките на филантропична помощ, в това число съоръжение за слънчева сила и гориво, нужни за възстановяване на достъпа до чиста вода. Капелаере акцентира, че се пилеят време, сила и пари в договаряния за филантропични доставки, каквито въобще не би трябвало да се водят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР