Детският фонд на ООН УНИЦЕФ е обезпокоен от информациите за

...
Детският фонд на ООН УНИЦЕФ е обезпокоен от информациите за
Коментари Харесай

Остра реакция на УНИЦЕФ след екзекуциите на две момчета в Иран

Детският фонд на Организация на обединените нации УНИЦЕФ е смутен от информациите за изтезания на малолетни през последните седмици в Иран и Саудитска Арабия, съобщи Франс прес.

" В Ислямската република Иран, съгласно получената информация, две 17-годишни момчета са били екзекутирани в затвор, където явно са ги държали, в Шираз, в южната част на страната ", заяви през днешния ден УНИЦЕФ в официално съобщение.

Семействата и юристите на момчетата не са били осведомени авансово за присъдите им, уточни УНИЦЕФ.

" В кралство Саудитска Арабия получените информации демонстрираха, че три момчета, наказани на гибел, са били екзекутирани на 23 април ", добави УНИЦЕФ, без да прецизира възрастта на наказаните.

Организацията на Организация на обединените нации показва, че е обезпокоена от непрекъснатите отчети за изтезания на деца в Близкия изток и Северна Африка и осъди това като " очевидно нарушаване на правата на децата ".

Върховният комисар за правата на индивида на Организация на обединените нации Мишел Бачелет съобщи през днешния ден, че е " потресена " от изтезанието на двама 17-годишни в Иран, след развой, " очернен от нередности ", съобщи Агенция Франс Прес.

Мехди Сохрабифар и Амин Седагат са били единствено на 15 години, когато през 2017 година ги арестуват по обвиняване в обезчестяване и кражба. Едно от момчетата е посещавало учебно заведение за деца със специфични потребности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР