Детските надбавки за ученици, които не посещават редовно училище, да

...
Детските надбавки за ученици, които не посещават редовно училище, да
Коментари Харесай

Директори на училищата: Да се спират помощите за месец на отсъстващи ученици

Детските надбавки за възпитаници, които не посещават постоянно учебно заведение, да се стопират за месец, а не за една година, както е сега. Това желаеха шефове на учебни заведения от цялата страна, в които се образоват деца от уязвими групи.

Предложението за опазване на помощите е било разисквано на среща, инициирана от Комисията по обучение и просвета в Народното събрание, на която са участвали просветният министър, представители на Агенцията за протекция на детето и обществените управляващи.

Ще отпаднат ли глобите за нередовните възпитаници и единствено посредством финансовия тласък ли би трябвало да се стимулират децата да вървят на учебно заведение? В ефира на „ Здравей, България " тематиката разяснява Красимира Благоева, шеф на ОУ „ Васил Левски " в село Караджово.

Мярката е немотивираща и неработеща за просветителната ни система. И без това екипите по механизма за обсег поставят оптимални грижи, с цел да върнат учениците в клас. След като им се спрат помощите, децата не идват на учебно заведение. Трябва да се работи с родителите по този въпрос, изясни Благева.

Нова телевизия „ Здравей, България "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР