Детските надбавки за ученици, които не посещават редовно училище, да

...
Детските надбавки за ученици, които не посещават редовно училище, да
Коментари Харесай

Предлагат да спират помощите за месец на отсъстващи ученици

Детските надбавки за възпитаници, които не посещават постоянно учебно заведение, да се стопират за месец, а не за една година, както е сега. Това желаеха шефове на учебни заведения от цялата страна, в които се образоват деца от уязвими групи.

Предложението за опазване на помощите е било разисквано на среща, инициирана от Комисията по обучение и просвета в Народното събрание, на която са участвали просветният министър, представители на Агенцията за протекция на детето и обществените управляващи.

Вижте по кое време ще изплащат помощите за възпитаници

Ще отпаднат ли глобите за нередовните възпитаници и единствено посредством финансовия тласък ли би трябвало да се стимулират децата да вървят на учебно заведение? В ефира на „ Здравей, България ” тематиката разяснява Красимира Благоева, шеф на ОУ „ Васил Левски ” в село Караджово.
 istock istock
„ Мярката е немотивираща и неработеща за просветителната ни система. И без това екипите по механизма за обсег поставят оптимални грижи, с цел да върнат учениците в клас. След като им се спрат помощите, децата не идват на учебно заведение. Трябва да се работи с родителите по този въпрос ”, изясни Благоева.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР