Детските градини в град Берковица – „Пролетна дъга“, „Звънче“ и

...
Детските градини в град Берковица – „Пролетна дъга“, „Звънче“ и
Коментари Харесай

Детските градини в Берковица получиха таблети и образователни играчки по проект

Детските градини в град Берковица – „ Пролетна дъга “, „ Звънче “ и „ Малина “, получиха част от детските просветителни играчки за придобиване на познания и умения от подрастващите и таблети, плануваните по дейностите на план „ Достъпна и качествена просветителна среда за деца от ромски произход”, Договор № БС 33.19-5-003/30.09.2020 година Те са нужни за внедряване на актуалните технологии в просветителния развой на децата от ранна възраст.
Проектът е на стойност 14 605 лева и е с дълготрайност 9 месеца – от октомври 2020 година до юни 2021 година Включените в него действия са учене посредством игра, запазване на обичаите, еднакъв достъп до качествено обучение, взаимоотношение сред обичаи и актуалност, обучителни семинари за работа в мултикултурна среда.
Проектът планува даване на още дидактически игри, интерактивни играчки, занимателни пъзели, дървени магнитни дъски с фигури, букви и числа.
Важно е да се означи, че планът има резистентност и перспективност. Центърът за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства е финансирал и други планови оферти на Община Берковица през годините, а задачата е образуване на положително мислене у младежите към всяка етническа група, приемливост и доброжелателно отношение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР