Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май.

...
Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май.
Коментари Харесай

Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май

Детските градини и ясли в Бургас отварят на 26 май. От Община Бургас оповестиха, че се планува групите да бъдат с не повече от 16 деца, а занятията да бъдат оптимално на открито, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Вече е премислено в пространствата с по-големи деца да бъдат обособени кътове за тези от тях, които не желаят да спят следобеден сън. Децата ще се хранят на по-голямо разстояние и ще има нови занимания, които да ги разделят на по-малки групи. След изследване на общината излиза наяве, че 48 % от родителите ще пуснат децата си на детска градина.
„ За да не се тормозят родителите поради условието за микробиологичен разбор на децата, което беше условие на самите родители при неявяване на децата повече от два месеца от детското заведение, общината за своя сметка ще направи в самата детска градина и ясла такова гратис тестване за микробиологичен разбор за по-голяма успокоение и сигурност на нас и на самите родители ", сподели кметът Димитър Николов.
Малко по-рано през днешния ден общата рамка на разпоредбите зададе министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, който разгласи, че детските градини и ясли ще отворят сред 22 май и 1юни по решение на общините по места.
Детските градини отварят от 22 май до 1 юни, общините вземат решение по кое време точно
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР