Детските градини и ясли дали могат, а не дали трябва

...
Детските градини и ясли дали могат, а не дали трябва
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Детските градини дали могат да отворят в понеделник, не дали трябва

Детските градини и ясли дали могат, а не дали би трябвало да отварят порти в понеделник, 14 декември . Така столичният зам.-кмет Тодор Чобанов отговори на въпрос: " би трябвало ли в понеделник детски градини и ясли да отворят порти. ". Мнението си той изрече по време на показване на план " София избира ".

" Чух доктор Кунчев (Ангел Кунчев - б.р.) да дава една норма на заболеваемост, която разрешава сходно отваряне. Тя е надалеч от нас - ние сме на 700, а би трябвало да сме 300 нови случая. Вземе ли се на национално равнище решение за отваряне, столичният щаб ще се събере и ще реши . Моето мнение е, че сме надалеч от статистиката, която дава опция за отваряне на детските заведения. Всичко се прави в името на живота ", сподели Чобанов.

Той посочи, че хоризонтът на празниците е пред нас и още веднъж акцентира, че е необходим разбор на обстановката. Трябва да вземем отговорно решение , сподели Чобанов.
 Училищни рейсове потеглят пробно в София
Училищни рейсове потеглят пробно в София

Идеята е да се ревизира дали има интерес към услугата

Относно плана за учебни рейсове, който се приготвя в София той сподели, че това е изпитание на всяка европейска столична община . Целта е да се облекчи трафика в София.

" Сега сме на фаза разбор, създава се съответна рамка. Ако на следващия ден пуснем тези линии, няма да имат никаква успеваемост. След пандемията ще се тестват ", посочи Чобанов.

По думите му нещата са дискусионни - какъв брой линии, по кое време ще стартират. Скоро ще имаме ясния небосвод да кажем какво ще се случи на този изпитателен вид, добави Тодор Чобанов.

Припомняме, на 7 декември министър председателят Бойко, че част от ограниченията ще бъдат разхлабени предварително на 14 декември, а останалите ще бъдат отстранени седмица по-късно.

Веднага по-късно здравният министър Костадин да се приказва за повдигане на локдауна.

Ден по-късно столичният кмет Йорданка да отвори детските градини на 14 декември.

След нея зам.-кметът от отварянето на детските градини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР