Детските градини и училищата няма да бъдата затваряни, обяви кметът

...
Детските градини и училищата няма да бъдата затваряни, обяви кметът
Коментари Харесай

Фандъкова обеща: В столицата детските градини и училищата няма да бъдат затваряни

Детските градини и учебните заведения няма да бъдата затваряни, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова с пост в обществените мрежи. Тя изясни, че такова е предлагането на софийския действен щаб, което ще бъде изпратено до здравния министър и регионалния щаб.

" 232 са карантинираните паралелки в учебните заведения, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните разрешават да продължи досегашната организация на работа - с карантиниране при позитивни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на обособени учебни заведения, при постигане на избраните условия " написа Фандъкова.

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и личен състав от КОВИД-отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни ограничения за погашение на възнагражденията на медицинския личен състав. Очаквано напрежението измежду лекарите е доста огромно и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните лечебни заведения се лекуват 1229 пациенти с КОВИД, от които 214 са на интензивно лекуване. София продължава да е преди всичко по имунизирани жители, само че настоящите данни демонстрират, че броят на искащите да се имунизират понижава сензитивно ", добавя столичният кмет. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР