Детски работилници, премиери на книги, документален филм, крафт бира и

...
Детски работилници, премиери на книги, документален филм, крафт бира и
Коментари Харесай

Нели Петкова и над 10 фолклорни състава на сцената на фестивал Усмихни се в Карин дом

Детски работилници, министър председатели на книги, документален филм, крафт бира и кулинария и още доста занимания в двата фестивални дни.

За 5-та поредна година занаятчии, заведения, просветителни организации и експерти, както и доста хора от сферата на изкуствата се сплотяват във Варна в поддръжка на активността на Карин дом. Тази сила носи името Семеен фестивал „ Усмихни се “ и по традиция ще се организира в уикенда 14-15 септември, в зеления двор на Карин дом в Морската градина.

Тазгодишното издание ще протече под мотото „ Под ритъма на българския фолклор “ и огромната сцена през целия ден ще бъде изпълнена с фолклорни осъществявания на локални сформира, само че също и с по-съвременни тълкования като това на момчетата от Гайдабокс, съчетаващи бийтбокс с обичайната българска гайда. За да поддържа фестивала, изцяло безплатно се включва и ангелогласната Нели Петкова, позната както от дългогодишната си работа с Ку-ку бенд, по този начин и със соловата си кариера. Нейното осъществяване ще бъде на огромна фестивална сцена от 18:30ч. на 14-ти септември (събота).

На сцената ще се качи също и станалият известен от сцената на X Factor варненец Мирян Костадинов, който ще зарадва публиката с акустичните си осъществявания. (15- ти септември, неделя 18:30ч.).

В изкуството си гостите ще потопят още; акустичният рок план Корну чети, Огнено шоу Палячи, Атанас Узунов с неговият дудук, гайдарска школа Тракия, певицата Мария Иванова и още доста други. Само фолклорните сформира, които ще взривят сцената на фестивала с силата на българския фолклор са над 10.

Много ще са и интензивностите, отдадени на бъдещите и сегашни родители. В събота от 18:30 в Музей посланици на положителното, ет.2 ще бъде показана новата книга „ Семейно готвене по Монтесори “, събираща скъпи препоръки и предписания от водещите монтесори педагози на Карин дом. В „ Семейно готвене по Монтесори “ кулинарните задания са съобразени с метода Монтесори и са средство за развиване на фината моторика и въображението, както и за асимилиране на познания, пречупени през призмата на опита на Карин дом в работата с деца. Всяка рецепта в книгата е авансово планувано просветително занятие, с което детето може да усвои и упражни познания от значими за детското развиване зони.

Веднага след премиерата на книгата ще има прожекция на документалния филм „ Учител е детето “ (вход-дарение 5лв.) на френския режисьор Александър Муро. Лентата разкрива концепцията на педагогическия Монтесори модел и най-много по какъв начин се ползва той в всекидневието на една група от детската градина, в която режисьорът и млад татко Александър Муро снима в продължение на цялата 2015 година

Други забавни за родителите събития в границите на фестивала ще са „ Игрите в най-ранна детска възраст “ (14-ти и 15-ти септември от 11:00ч.), и часът на Мама и баща с тематика „ SOS детето ми се приспособява в детската градина/ясла “. (14-ти и 15-ти септември от 17:30) и двете образования ще бъдат водени от експертите от Карин дом и целят да дадат потребни, професионални препоръки по въпроси касаещи детското равитие.

Събраните средства от вход, лотария с награди, % от продажбите, детската зона, както и от щанда на Карин дом ще подкрепят новосъздадения от Карин дом “Център за семейно-медиирана намеса ”, който вкара новаторска за България услуга, в която фамилията е движещата мощ.





Повече информация и цялостна стратегия на фестивала на страницата http://smile.karindom.org/, както и във фейсбук.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР