Детски приказен театър Зора“ при Народно читалище Зора 1860“ ще

...
Детски приказен театър Зора“ при Народно читалище Зора 1860“ ще
Коментари Харесай

Детски приказен театър „Зора“  открива сезона с премиера на „Пинокио“ 

Детски баснословен спектакъл „ Зора “ при Народно читалище „ Зора 1860 “ ще изиграе за първи път постановката „ Пинокио “ по романа на Карло Колоди. Премиерата ще бъде на 30.09.2022 от 19.00 часа в залата на читалището. Главната роля на любопитното дървено дребосъче е поверена на Петър Тенев.

„ Историята е за дървената кукла основана от човек, която желае да се трансформира в човешко създание благодарение… на магия. Но съществуват ли вълшебствата? “, пита режисьорът на постановката Ивайло Гандев. Според него задачата на тази пиеса е да се потърси отговор на въпроса по какъв начин се става човек, да се уточни по какъв начин да бъде разпозната лъжата от истината, да се разкрие същински ли са вълшебствата или са пък са част от прекарванията към постигането на цел, да прегледа връзките на хората един към различен, по какъв начин се приематистински препоръки и упътвания.

Сюжетът на постановката е драматизиран от режисьора и драматург Венцислав Асенов, подсилен от музиката на маестро Георгиос Филаделфевс. Сценографията и костюмите са дело на художничката Борислава Захариева, а хореограф е Наталия Хаджикостова.

В функциите влизат децата: София Николова, Иван Андонов, Кристиян Жеков, Петър Тенев, Янислав Димитров, Ивана Панайотова, Мария Балдис, Александър Енергиев, Емилия Бахчеванова, Каспар Бохосян, Нелина Михайлова, Благовест Ташков, Бояна Данчева, Деница Панова, Пламен Тачев, София Андреева, Ема Черникова и други

Постановката „ Пинокио “ е осъществена с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ към Министерство на културата. Вход свободен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР