Детски празник в Цар-Симеоновата градина по повод Европейската седмица на

...
Детски празник в Цар-Симеоновата градина по повод Европейската седмица на
Коментари Харесай

РИОСВ организира детски празник за Европейската седмица...

Детски празник в Цар-Симеоновата градина във връзка Европейската седмица на подвижността (16 – 22 септември) ще се организира на 19 септември, вторник от 10.30 ч. Организиран е от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, община Пловдив и регион „ Централен “.
Ученици от СУ „ Паисий Хилендарски “, ОУ „ Алеко Константинов “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ ще се състезават по скоростно и майсторско каране с колела, тротинетки и ролери, както и в занимателни надпревари по сигурност на придвижването. Обособена е и зона за рисунка на асфалт.

Стартът на детския празник ще дадат с колела шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив доцент Стефан Шилев, кметът на община Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов. Те ще създадат обиколка на трасето дружно с учениците, които ще вземат участие в празника.

След което ще стартират другите интензивности за децата по кътове.

Участниците в надпреварите и гостите на парка ще могат да видят за първи път проява на велотакси, DJ електровелосипед и товарно колело за сметосъбиране, които са разработка на пловдивския производител „ Екотрайк “.
За искащите да се включат в надпреварите посетители на Цар-Симеоновата година са обезпечени от „ Макском “ два велосипеда. Най-бързият участник в съревнованията ще получи чисто нов велосипед, обезпечен от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Тази година мотото на акцията е „ Заедно стигаме по-далеч “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР