Детски медицински комплекс с болнично отделение, доболнична помощ, дневен детски

...
Детски медицински комплекс с болнично отделение, доболнична помощ, дневен детски
Коментари Харесай

Нова детска болница с дневен стационар и парк ще се строи в Овча купел |

Детски медицински комплекс с болнично поделение, доболнична помощ, дневен детски стационар и отделяне на парк ще бъде построен в регион „ Овча купел “ към съществуващия Медицински център „ Здраве “. Проектът получи документ „ Клас В “ за вложения от общинско значение на Столичната общинска организация за приватизация и инвестиции/СОАПИ/.

„ Това е първият модел на обединен детски медицински комплекс, основан с напъните на екипа на болничното заведение, на Столичната община и Столичния общински съвет. Тук ще се оферират висококачествени медицински услуги, ще има и специфичен обществен пакет за безвъзмездна поддръжка за деца в неравностойно състояние, както и образование за приемни родители “, сподели Николай Стойнев, ръководител на Надзорния съвет на СОАПИ и общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС в СОС. 

Проектът планува инвестиция от 1,9 млн. лв. и включва три съставния елемент, описа проф. Албена Митова, административен шеф от МЦ „ Здраве “. Първият е построяването на нова постройка за детска болница, в която ще има 16 болнични стаи, лекарски кабинети, манипоперационни за еднодневна хирургия и лаборатория,дневен стационар, чакални и зала за курсове за родители. Медицинският център ще обезпечава гратис здравно, психично и логопедично обгрижване на деца в неравностойно състояние, както и образование на приемни родители. Третият съставен елемент е построяването на парк, който ще бъде дарен на общината, с цел да се употребява от всички жители.

„ Изключително съм щастлива, че мога да връча този документ „ Клас В “ за реализирането на плана за нова детска болница. Инвеститорите в града ни би трябвало да бъдат точно такива - сполучливи, освен на думи, а и на каузи. “, сподели изпълнителният шеф на СОАПИ Мария Христова.

Очаква се новият медицински комплекс да започва активност в края на 2023 година Медицински център “Детско здраве ” ЕООД е един от най-големите и остарели детски медицински центрове за доболнична активност, с два филиала в София, и е измежду дребното в страната с опция за реализиране на медицински съвещания и лекуване от всички специалности на детското опазване на здравето на едно място. В него работят 57 лекари в грижа за пациенти с остри и хронични болести. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР