Детски лекар-ортопед и преподавател по медицина беше задържан след положителна

...
Детски лекар-ортопед и преподавател по медицина беше задържан след положителна
Коментари Харесай

Дрогиран детски лекар зад волана бе арестуван в София

Детски лекар-ортопед и учител по медицина беше арестуван след позитивна проба за кокаин на пътя, оповестява БТВ. Той е в ареста на столично районно полицейско ръководство.

Всеки трети спрян за инспекция лидер е с опиат, разяснява контрольор Радослав Кръстев. Психолози упорстват за наложително лекуване.

Само за 10 дни в столицата са открити 30 водачи, седнали зад кормилото след използването на дрога. Други 20 са отказали да създадат тест.

„ Масово използването е на канабис и амфетамини. Също и бензодиазепини, които са при водачи, които са на лекуване на психози, нервни разстройства “, споделя контрольор Радослав Кръстев от КАТ.

Най-фрапиращият случай е с мъж с три типа дрога, движещ се из столичните улици, споделя контрольор Кръстев, полицаят - открил най-вече дрогирани водачи. 

„ При опиатите не са толкоз забележими признаците, колкото при алкохола. Самите водачи, използвали опиати, са с приповдигнато въодушевление, когато използват кокаин, амфетамин, или по този начин наречените повдигащи опиати “, отбелязва Радослав Кръстев.

Точни данни за употребяващите и подвластните няма, само че данните на Пътна полиция са задоволително показателни и доста тревожни съгласно психолога Виктория Казакова от Превантивния център по наркомании.

„ Превръща се в норма и за нещо обикновено, освен за младежите като метод на живот. Лошото е, че развиването на самата взаимозависимост става доста незабелязано и бързо това пристрастяване, когато човек към този момент е в една хронична фаза “, добави Виктория Казакова.

Според нея при хората с проблеми с дрогата е нужна психиатрична експертиза и наложително лекуване.

„ Когато един човек каже, че понякога използва кокаин през почивните дни, с цел да му е хай, с цел да се почувства по-велик, тъй като евентуално нещо в него го кара да се усеща не подобен, какъвто би желал, то е като да искаш да избягаш от себе си, и той стартира понякога да използва някакво психоактивно вещество, това в никакъв случай не стопира - понякога, тъй като пристрастява самото положение, в което човек стига с използването “, добави Виктория Казакова.

Канабисът се подценява извънредно доста, акцентира още психологът. Той въздейства на централната нервна система и с времето става все по-недостатъчен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР