Детски играчки, автомобили и мотоциклети са начело в списъка на

...
Детски играчки, автомобили и мотоциклети са начело в списъка на
Коментари Харесай

53% от опасните стоки на европейския пазар идват от Китай

Детски играчки, коли и мотоциклети са отпред в листата на рисковите произведения, които са открити и изтеглени от пазара в Европейския съюз. Българите алармират най-вече за облекла и още веднъж детските играчки.

Рискове се крият и в детайлите при продуктите за най-малките.

“Биберони, залъгалки, столчета за коли, детски колички и кревати – главните опасности биха могли да бъдат свързани точно с съществуването на такива елементи, които да доведат до задушаване или пострадване ”, изясни ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

53% от всички подадени сигнали са за артикули от Китай. Случаите на рискови артикули с генезис Европа са двойно по-малко – 26%. Облеклото е стоката, за която са алармирали доста българи, открили некачествени материи и рискови детайли.

 

Европейска система за продан на информация на седмица записва и разгласява онлайн към 50 сигнала от 31 страни в Европа.

 

„ В случай че бъдат видяни рискови артикули в една страна, която взе участие в тази система, тази връзка е с останалите страни – участнички. Ако инцидентно се намира сходен артикул, той би трябвало да бъде незабавно спрян и конфискуван от разпространяване ”, споделя Огнян Златев, началник на представителството на Европейска комисия в България.

Експерти напомнят, че всички консуматори, открили проблем при стока, имат право на отплата. Опасностите за потребителите са най-вече свързани с евентуална опция за пострадвания или химически риск./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР