Детски градини вече ще могат да се строят в терени

...
Детски градини вече ще могат да се строят в терени
Коментари Харесай

Фандъкова: До 3 години ще има място в детска градина за всяко дете, ще се строи и в криви терени |

Детски градини към този момент ще могат да се строят в терени с по-малка повърхност и неправилна форма, а съществуващите имоти на детски заведения ще могат да се употребяват пълноценно за разширението на здания. 

Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова на страницата си във фейсбук, откакто в Наредбата с условия за постройките за обучение е подписана от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и е оповестена в Държавен вестник. 

В град като София, където свободни огромни терени към този момент съвсем няма, би трябвало да можем да използваме дейно както по-големите дворове на градините, по този начин и по-малките общински терени. Намалените дистанции ще се позволяват с стимулирано решение на общинските препоръки, за което имам вяра, че в София ще има обща политическа воля, написа още Фандъкова. 

Детски градини и ясли ще могат да се построяват на първите етажи на съществуващи и новопроектирани здания, които имат друго предопределение. При тях се подсигурява както обособен вход за децата, по този начин и всички условия за добра и сигурна среда за децата. Регламентира се броят на детските площадки – по една независима за всяка група.

По гледище на Фандъкова - за по-голяма сигурност на децата, се усилва височината на оградите – до момента те бяха най-много 1,6 м, а в този момент условието е 1,6 м да е минималната височина на оградата. 

В момента довършваме новата три годишна стратегия за строителство на нови детски градини и ясли в София. Със строителството ще разкрием над 180 нови групи, а с помощта на измененията, ще можем да ги увеличим. Целта ни е до 3 години да осигурим места за всички деца над 3 годишна възраст и да разтеглим сензитивно местата в яслите, добавя Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР