Детски градини, в които родителите и децата са заедно. Училища,

...
Детски градини, в които родителите и децата са заедно. Училища,
Коментари Харесай

„Детство в Германия“ в „Темата на NOVA“

Детски градини, в които родителите и децата са дружно. Училища, в които всеки възпитаник има думата по решаващи въпроси. Гимназиално образование, което дефинира авансово дали някой ще има право да следва в университет или не. Всичко това е дребна част от немския модел в грижата за децата, апетитен за позитивен образец в цяла Европа. Тази седмица в „ Темата на NOVA ” журналистът Натали Пашева и операторът Николай Кънчев ще ревизират на място какво в действителност се крие зад триумфите на просветителната система в Германия .

И там, както и у нас, има дефицит на медици, които да оказват помощ в грижата за децата от раждането им. A приемът в огромна част от яслите и детските градини е сложен. Въпреки това обаче, когато децата са в институция, задачата е да не бъдат отделяни внезапно от фамилията и да навлизат гладко във всеки нов стадий.

А за учениците от непознати страни немската страна заплаща особено образование по роден език, което да поддържа националната им еднаквост. Такъв е казусът и с българчетата, които живеят там. Само за 10 години броят на децата с българско поданство в Германия се е нараснал 10 пъти и към този момент доближава 120 хиляди.

Гледайте „ Детство в Германия “ в “Темата на NOVA ” на 28 октомври, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР