Детски фонд на обединените нации, или УНИЦЕФ, е създаден на

...
Детски фонд на обединените нации, или УНИЦЕФ, е създаден на
Коментари Харесай

ООН основава УНИЦЕФ на 11 декември

Детски фонд на обединените народи, или УНИЦЕФ, е основан на 11 декември 1946 година от Общото заседание на Организация на обединените нации, с цел да обезпечава незабавна помощ, храна и здравни грижи за децата, потърпевши от Втората международна война.

След 1953 година, когато УНИЦЕФ става неразделна част от системата на Организация на обединените нации, обсегът на неговата активност доста се уголемява. Към дилемите му се включва необятна филантропична активност в разрастващите се страни, включително здравна и просветна активност в интерес на майките и децата от тези страни.

За тази активност структурата става лауреат на Нобеловата премия за мир през 1965 година Организацията играе значима роля в подготовката и приемането от Организация на обединените нации на Конвенцията за правата на детето.

През 2001 година от спонсорирането се отхвърля Ватикана като реакция против прокламираната от организацията поддръжка на правото на аборт и отделянето на 1% от фонда за дотиране на аборти. Като втора причина Светият трон акцентира вложенията в предприятия от ЮАР със съмнителна известност.

Институцията разчита на частни донори и на дарения от държавните управления. Цялостно ръководство и администриране на организацията се организира в централата в Ню Йорк.

Центърът за доставки УНИЦЕФ е със седалище в Копенхаген и служи като съществена точка на систематизиране на ваксини, медикаменти за деца и майки с ХИВ, хранителни добавки, незабавни заслони, образователни принадлежности и други Във Флоренция се намира Изследователският център " Иноченти ".

Той е основан през 1988 година, с цел да укрепи научноизследователската дарба на Детския фонд на Организация на обединените нации и в поддръжка на своето покровителство за децата по света. /Марица.бг
тагове оон уницеф
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР