Детската педиатрия е поставена на колене. Единствената специализирана клиника у

...
Детската педиатрия е поставена на колене. Единствената специализирана клиника у
Коментари Харесай

Първо във Фрог: Детската педиатрия на колене – спира да приема спешни случаи /документ/

Детската педиатрия е сложена на колене. Единствената профилирана клиника у нас СБАЛ по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “ ЕАД стопира да приема незабавни случаи с най-малките пациенти. Това излиза наяве от писмо на шефа, изпратено до няколко институции.
От писмото, което може да видите по-долу, излиза наяве още, че проблемите са грандиозни и непреодолими на този стадий, с цел да може лечебното заведение да действа обикновено. На процедура, до януари месец 2019 година, болничното заведение няма да приема деца, нуждаещи се от незабавна помощ, а ще ги насочват към други две лечебни заведения – „ Пирогов “ и Националната кардиологична болница

За трагичното състояние на болничното заведение, която се смята за най-високото ходило в педиатрията у нас, се заприказва след гибелта на 3-годишният Александър, който умря от двустранна хеморагична пневмония. След случая, екипът на болничното заведение направи опит с подписка да отбрани шефа си, който бе отхвърлен по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Едва в този момент стана ясно, че клиниката не е е обезпечена, нито механически, нито кадрово, както управлението на Министерството на здравеопазването се пробва да ни убеди. В рамките на последните дни са напуснали най-важните експерти, както в региона на анестезиологията, по този начин и в педиатрията. Сега болничното заведение е тотално оголена от към фрагменти. Останали са единствено няколко специализанти, които нямат нужния опит с цел да посрещат и реагират на незабавни и тежки случаи.

Няколко пъти педиатрите се опитваха да опишат във времето обратно за проблемите си, само че оставаха нечути. В момента обстановката наподобява необратима, тъй като ръководещите не желаят да признаят за казуса, а в това време приказват за нова по-голяма педиатрична болница. Припомняме, че имаше план държавната и университетска болница " Лозенец " да бъде превърната в нова детска болница, само че тогава против решението на Министерски съвет скочиха редица преподаватели, студенти и медицински личен състав, които действително щяха да пресечен образованието си и да останат без работа. В момента има редица проблеми и с плана на постройката, в която ръководещите желаят да основат лечебно заведение за най-малките, тъй като съюзът на архитектите пък има редица рецензии към структурата на градежа.

Експерти в региона на медицината се чудят по какъв начин въобще ще се осъществя плана за нова педиатрия, откакто в този момент настоящата болница за деца в столицата не може да се оправи с проблемите си.

Прилагаме и писмото, от което е видно какво се случва в болничното заведение:

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР