Детската кухня в Монтана, доставила храна с хлебарка на дете

...
Детската кухня в Монтана, доставила храна с хлебарка на дете
Коментари Харесай

Ефектът BulNews: Затвориха детската кухня в Монтана заради откритата хлебарка в храната

Детската кухня в Монтана, доставила храна с хлебарка на дете от града, е затворена, научи организация BulNews. Това стана дни откакто първо медията ни огласи скандалния случай. 



Припомняме, че казусът е от 25 януари. Тогава Цветелина Цветкова от Монтана разкрила хлебарка в ястието, взето от детската кухня в града. Тя разгласява фотоси на гнусната находка в обществената мрежа, с което провокира голям брой гневни реакции от консуматори. 
Веднага по-късно виновните институции се самосезираха и още на идващия ден е осъществена инспекция на мястото. От детската кухня в Монтана споделиха, че пространствата, в които се подготвя храната, се обработват постоянно против вредители, а последната дезинсекция е направена на 24 януари – ден преди случая. 
При инспекцията от Областната дирекция по сигурност на харните е открито, че в труднодостъпни места в пространствата има насекоми. Препоръчана е нова, изключителна обработка навръх тези места, въпреки че програмата на кухнята за постоянна дезинсекция е спазена. 
От общината в Монтана пък ревизирали документите и обекта,  но не разкрили никакви нарушавания в работата на детската млечна кухня. 
Очаква се кухнята да бъде отворена, откакто бъдат изпълнени всички наставления.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР