Детска ясла №2 „Палавници” в Монтана е напълно променена след

...
Детска ясла №2 „Палавници” в Монтана е напълно променена след
Коментари Харесай

Детска ясла в Монтана отваря врати след пълна промяна /снимки/

Детска ясла №2 „ Палавници” в Монтана е изцяло изменена след двегодишен ремонт, съобшиха от локалната администрация.
Днес тя отвори порти за първите си посетители, а кметът на Монтана Златко Живков показа направеното.
Строителните действия, които са осъществени са ремонт на покрива, промяна на дограмата, създаване на топло и хидро изолираност на постройката, замяна електрическата и ВиК съоръжения, ремонт на санитарните пространства, шпакловка и боядисване на занималните и спалните в яслата, слагане на нови енергоспестяващи осветителни тела. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лв.. 370 хиляди от тях са обезпечени от общинския бюджет, останалите от стратегия Красива България.
Детска ясла №2 се намира в квартал „ Пъстрина”. В нея, могат да се отглеждат и възпитават близо 50 деца. Обновяването на постройката й бе направено паралелно с съществени поправки на улици и междублокови пространства в региона. Мащабната смяна на инфраструктурата в квартала бе съществена задача на общината през 2020 година.
В Монтана има 4 детски ясли. Три от тях са главно ремонтирани. Предстои това да бъда направено и в най-старата детска ясла № 1 в центъра на града. Очаква се строителните действия да стартирана през тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР