Детска ясла Веселушка ще порасне с още две групи през

...
Детска ясла Веселушка ще порасне с още две групи през
Коментари Харесай

Разширяват Веселушка с още две групи

Детска ясла " Веселушка " ще порасне с още две групи през идната образователна година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Кметът на града Иван Тотев и кметът на регион Източен " Николай Чунчуков дадоха старт на разширението със специфична гала през днешния ден. Предвижда се новата постройката да бъде на два етажа, с 420 кв. м. РЗП, ще има топла връзка сред двете крила. Ремонтът ще е на стойност 470 000 лв.. 

" С новото крило нуждата от детски ясли в този регион на този стадий ще бъде задоволена. Срокът на осъществяване е една година, само че той може да бъде скъсен, защото размерът на строителните действия не е толкоз огромен ", разяснява районният кмет. Той посочи, че все още има 4 групи, само че приемът за едната е спрян от съображения за сигурност поради близостта със зоната на ремонтните действия.

" Това е яслата, за която има най-вече искащи, за нея аплайват най-много деца и най-бързо се изчерпват местата. Със сигурност тези две групи ще бъдат напълнени още в първия ден, когато се разгласи класиране за тях. Отделно - това е зона, която има крещяща потребност от увеличение местата и в ясли, и в детски градини. Кварталът е жив, с прелестен парк, има доста млади фамилии ", разяснява и градоначалникът Тотев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР