Детска вокална група Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова при

...
Детска вокална група Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова при
Коментари Харесай

Детска вокална група „Слънце“ представиха българския фолклор в Румъния

Детска вокална група „ Слънце “ с началник доктор Наталия Константинова при Общинския детски център за просвета и изкуство взе участие в заключителния концерт на Международния план за рисунка „ Цветовете на мира “ в Букурещ, Румъния. Анастасия Маркова и Йоана Донева от русенския музикален състав показаха България с песните „ Девойко мари хубава “, „ Самодива “, „ Кавал “ и „ Гайда “.

Поканата за присъединяване на ДВГ " Слънце " беше изпратена от Миора Войку – консултант в Националния съвет на културата в Румъния. Изпълнители от Молдова, България и Румъния демонстрираха фолклорното благосъстояние на своите страни.

Малките русенски гении обраха аплодисментите на публиката, като концертът бе сниман от румънска телевизия и по-късно ще бъде излъчен.

Освен музикалните осъществявания, планът включваше и рисунки на деца от Италия, Турция, България, Молдова и Румъния, като с най-хубавите беше показана галерия в залата.

Участието на децата от Русе беше предложено от Любомир Николов – общоприет секретар на Съюза на демократичните българи в Румъния, който е огромен другар и обожател на ДВГ „ Слънце “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР