Детска приказка с илюстрации на голи мъже възмути десетки родители!

...
Детска приказка с илюстрации на голи мъже възмути десетки родители!
Коментари Харесай

Детска книжка с голи мъже възмути десетки

Детска приказка с илюстрации на голи мъже възмути десетки родители! "Имало едно време трима ловци.
Двамата ходели голи, а третият - без облекла. Имали те три пушки - двете не били заредени, а в третата нямало патрони ".

Така стартира приказка от алманах със заглавие "Трите прасенца и други приказки ".

Текстът е формиран от логичен несъгласия, а разказът е подсилен с картинка, на която са илюстрирани голи мъже, които се целят в един от "избягалите " зайци.

"Недопустимо е сходно наличие да бъде предопределено за деца. Въпреки че цялата просветителна система в България е странна, е належащо да има някакъв надзор. Всички сме наясно в какъв безразсъден жанр са написани учебниците и по какъв начин малчуганите не схващат огромна част от тяхното наличие ", разяснява по Bulgaria ON AIR журналистът Златко Желев.

Според него казусът идва от колективите, които изготвят учебниците, защото в тях няма нито един преподавател, практикуващ в действителна среда.

"През две години учебниците се преиздават, с цел да може избрани лица да прибират парите. По сходство на велоалеята на "Раковска ", иронично акцентира артистът Александър Дойнов.

Приказката от "Трите прасенца и други приказки " провокира редица отрицателни мнения. Книжката е дело на издателство ПАН. На корицата написа, че е за деца, които занапред се учат да четат, по тази причина и буквите са огромни. Оказа се, че тя е направила усещане на родители още преди години, само че по този начин и не е била спряна от разпространяване и се продава със същата илюстрация на голи ловци. И макар недоволството на родителите, които купуват книгата без да са наясно със наличието, издателството продължава да я преиздава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР