Детска игра е подпалила изкуствена коледна елха в Дом за

...
Детска игра е подпалила изкуствена коледна елха в Дом за
Коментари Харесай

Детска игра подпали елха в социален дом

Детска игра е запалила изкуствена коледна елха в Дом за незрящи деца в Пазарджик и е предизвикала пожар в общественото заведение. Сигналът е бил подаден на 16 декември в 10,22 часа в Оперативния център при Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в града, оповестява Монитор.

Притеснени от личния състав на Дома за незрящи в кв. “Устрем “ се обадили в пожарната и съобщили, че в дома има пожар. Оказало се, че едно от децата желало да възпламени свещичка край украсената коледна елха и защото тя била от неестествен материал, пламнала.

Огънят обхванал коледното дръвче и пластмасовите играчки, а оттова се трансферирал и върху килима, който също бил погубен от пожара. Децата, които са настанени в Дома за незрящи, били отведени на безвредно разстояние, до момента в който пристигналите на място 5-ма чиновници от пожарната работа потушавали пламъците.

Сградата, която е благосъстоятелност на община Пазарджик, е избавена. Няма потърпевши жители на общественото заведение, а от локалната пожарна работа прецизират, че повода за пораждане на пожара е детска игра с огън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР