Детска градина №36 Морска звездица“ във Варна се сдоби с

...
Детска градина №36 Морска звездица“ във Варна се сдоби с
Коментари Харесай

Детски фитнес откриха в ДГ Морска звездица Варна

Детска градина №36 „ Морска звездица “ във Варна се снабди с фитнес ъгъл за малчуганите.

Новият състезателен ъгъл, който бе открит през вчерашния ден, е оборудван две пътеки за тичане, велоергометър, кростренажор, степер, гребен тренажор и туистер.

Директорът госпожа Драгомира Македонска-Серафимова отряза лентата на новия детски фитнес център и показа, че тези фитнес уреди са предопределени особено за деца.

По думите ѝ, придобивката е доста потребна, тъй като през зимния интервал децата нямат огромни благоприятни условия за спорт и водят застоял метод на живот. Според нея новата облага ще способства за по-здравословен метод на живот и мотивация на децата да спортуват.

Всички уреди укрепват мускулите на краката и развиват координацията на придвижванията. Това ги прави доста потребни и за децата със специфични потребности. Също спомагат за поддържане на вярна стойка и състояние на тялото, уточни Македонска.

Три уредите са закупени благодарение на дарителски акции на настоятелството към градината, а останалите четири са със средства от бюджета на детската градина.

Специфично за новите уреди с изключение на размера, който е съгласуван с детския растеж, е и, че те са покрити с мека пяна, предопределена особено за деца.

Откриването не мина и без стратегия, готова от детската градина. Вокална група „ Морска звездица “ поздрави гостите от родителското учебно настоятелство и кметство към регион Младаст с мажоретен танц и обичана детска ария.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР