Детска градина №197 Китна градина“ в район Люлин“ вече има

...
Детска градина №197 Китна градина“ в район Люлин“ вече има
Коментари Харесай

Детска градина №197 в „Люлин“ е изцяло нова и с разширен капацитет

Детска градина №197 „ Китна градина “ в регион „ Люлин “ към този момент има напълно нови здания и уголемен потенциал на мястото на старите постройки на гредоред.

Днес в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова през днешния ден бе отслужен водосвет в новопостроената постройка.

Детската градина е издигната напълно отначало на мястото на остаряла постройка с гредоред, разкрити са 6 групи, от които 2 нови. Изградени са всички нужни пространства за развъждане и игра на децата, физкултурно-музикален салон, като при строителните работи е изпълнена нова екологична система за отопление с пелети. В двора на детското заведение са направени нови площадки за игра и спорт на малчуганите, засадени са нови фиданки.

„ Справянето с дефицита тук-там в детските градини в София може да се реши единствено с ускорено строителство. Винаги се стремим да увеличим местата и тук това е направено. “, сподели кметът Фандъкова. Тя поздрави кмета на „ Люлин “ Милко Младенов, който сътвори организация за създаване на детската градина, която е петата издигната за региона. В „ Люлин “ тази пролет са засадени и десетки нови дървета около булеварди и в междублокови пространства и зелените площи са окосени

В момента построяваме 20 нови здания на детски градини и чакаме 14 от тях да бъдат приключени до края на годината. С тях ще разкрием още над 1500 места за деца, сподели също кметът Фандъкова. Подготвят се и капиталови планове за още 16 детски градини.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР