Детска градина № 40 Детски свят“ във Варна бе обновена

...
Детска градина № 40 Детски свят“ във Варна бе обновена
Коментари Харесай

Ремонт за 100 хил. долара: Детска градина във Варна бе обновена от посолството на САЩ

Детска градина № 40 „ Детски свят “ във Варна бе актуализирана със средства, обезпечени по Програмата за филантропична помощ на Европейското командване на Съединени американски щати.
 
 варна градина посолство сащ Българска телеграфна агенция

Тя се намира в регион „ Владислав Варненчик “ и действа от 1976 година, като от този момент не е юридически главен ремонт . В градината има 10 групи, едната от които е яслена. Около 230 деца посещават всекидневно заведението. Това е една от първите градини във Варна, осигуряваща поддръжка за личностно развиване и по тази причина в нея работят и двама психолози и логопед, посочи тя.

С ремонта, който е на стойност към 100 хиляди $, са актуализирани входната врата, коридорът на партера и алеи. Изградени са две площадки за игра на деца и две рампи за хора с увреждания.
 
 варна градина посолство сащ Българска телеграфна агенция

Създадена е стая за деца със специфични просветителни потребности. Тя ще бъде дооборудвана и наесен ще посрещне първата си група, заяви Димитрова., като посочи, че и в този момент екипът разполага с доста богата база за такива занимания. 
 
 варна градина посолство сащ Българска телеграфна агенция

С Варна имаме в действителност устойчиво партньорство , сподели заместник-ръководителят на Посолството на Съединени американски щати в България Андриа Брулет-Родригез, която участва на церемонията по откриването на обновената градина.

Тя уточни, че с локалната администрация дружно преглеждат потребностите на града и обществото и по-късно трансформират плануваното в действителен резултат. Преди няколко години отворихме други две градини за деца със специфични просветителни потребности - „ Ален мак “ и „ Бриз “, напомни заместник-посланикът. 

През последните години Община Варна разпорежда годишно поправки в образователни заведения, с цел да сътвори по-добри условия и налична среда за децата със специфични потребности, сподели заместник-кметът на Варна Христо Иванов и пожела съдействието с посолството на Съединени американски щати да продължи.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР