Детска градина започна своя кампания сред родителите във връзка с

...
Детска градина започна своя кампания сред родителите във връзка с
Коментари Харесай

Детска градина със своя офанзива за ваксините

Детска градина стартира своя акция измежду родителите по отношение на имунизациите против коронавирус още преди в Пловдивско да започва формалната на МОН. Няма време за очакване, тъй като лятото се търкаля, наесен прогнозите са за нова вълна, а при висок пик на заболеваемост може да се стигне до вид градините да работят единствено с деца на имунизирани.

По тази причина екипът на ДГ „ Щастливо детство “ в регион " Източен " инициирал самичък разяснителна акция измежду родителите. Заедно с медици от „ Пълмед “ директорката Евгения Попиванова подбрала подобаващи материали, които показват главната информация за имунизациите простичко и разбираемо - и за тези от наложителния имунизационен календар, и против ковид. 30 комплекта към този момент са раздадени на родителите на деца от образователното заведение. А който не се явил да си ги вземе, ги получил напряко вкъщи.

Ако се появят искащи да се имунизират, образователното заведение ще им спомага да го сторят. Има сделка със същата болница завеждащият ДКЦ към нея доктор Петкова да съветва евентуалните мераклии коя ваксина е най-подходяща за тях и да им бъде сложена.

Все още обаче има доста съмнение и се желае още доста говорене, споделя Попиванова. Това, с изключение на за фамилиите на децата, важи и за учителската колегия. В ДГ „ Щастливо детство “ все още делът на имунизираните е към 1/3, само че има и преболедували с антитела. Сред тях е самата директорка, само че е безапелационна, че наесен и тя ще се ваксинира. „ До октомври ще пробием стената с помощта на доверието, което градим непрекъснато с родителите “, оптимист е Попиванова. През август ще предложения и доктор, който да се срещне с родителите и да дава отговор на въпроси.

По данни на МОН в цялата страна единствено в 4% от образователните заведения е достигнато нужното равнище от 70% имунизирани, с цел да има успокоение през новата образователна година. Затова министерството инициира осведомителна акция и срещи на шефове и педагози със здравни експерти. В Пловдив се чака такива диалози да се проведат в края на юли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР