Детска градина в София е в ремонт вече пета година,

...
Детска градина в София е в ремонт вече пета година,
Коментари Харесай

Детска градина вече 5-та година се помещава в апартамент

Детска градина в София е в ремонт към този момент пета година, а децата са преместени в апартамент. Сградата, издигната за милиони, е необитаема поради подпочвени води, а от 2014 година Общината се пробва да в профил казуса. Сградата е издигната през 2013 година, с пари от Световната банка и с концепцията за общностен център за родители на деца със специфични потребности, прецизира Нова Телевизия. Преди да отвори порти, Общинският съвет взема решение в постройката да се настани и яслена група. Така единият етаж става филиал на детска градина „ Ласка”. Но за малко. Година след стартирането в употреба, постройката, за която са изхарчени над милион лв., стартира да се наводнява.

„ Впоследствие се появиха тези подпочвени води. Сутеренът се цялостни с вода”, изясни заместник-кметът Албена Атанасова. От 2016 година до през днешния ден казусът остава нерешим. А алтернативата за групата от 23 деца е общински апартамент в блок в „ Овча купел”. С детска площадка, обрасла в трева. От Столичната община настояват, че са имали проблеми с компанията реализатор, а забавянето пристигнало поради изчакване на гаранционния период.

Жилището на Димитър Митев е директно до постройката. Разказва, че от години тук не влиза никой, а градежът е фалшив. Проблем с подпочвените води има и в блока на Димитър, само че решение е открито. От общината пък обясниха, че работят старателно постройката да стартира да действа.

„ Това ще се случи, откакто бъдат направени плановете за това какъв запас от пари ще бъде нужен за построяването на тези неща, които ще обезопасят постройката, с цел да може да действа като детска градина. Това е моето предложение и това беше пожеланието на самия заместник-кмет по образованието”, изясни Атанасова.

И до момента в който постройката чака своя ремонт, регион „ Овча купел” се лишава от опцията да има още няколко нови яслени групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР