Детска градина Д-р Петър Берон и детска ясла Приказен свят

...
Детска градина Д-р Петър Берон и детска ясла Приказен свят
Коментари Харесай

Община Варна осигурява детска градина и ясла за децата на медиците

 Детска градина " Д-р Петър Берон " и детска ясла " Приказен свят " от сряда (02.12.2020 г.) са разполагаем на работещите в здравните заведения на територията на община Варна. И двете заведения се намират в региона, където са съсредоточени най-вече лечебни заведения в града. За времето на използване на въведените противоепидемични ограничения ДЯ " Приказен свят “ (ул. " Чаталджа " № 111), ще могат да посещават деца в яслена възраст. За малчуганите от 3 до 9 години услугата е проведена в ДГ " Д-р Петър Берон “ (бул. " Генерал Колев “ 92). Родителите могат да избират сред полудневна и целодневна грижа за децата. Директорите на двете институции са основали предварителна организация, чакат броя на искащите и възрастта на децата, налице е и нужният брой учители, помощник-възпитатели и медицински експерти, оповестиха от дирекция " Образование и юношески действия " в Община Варна. Ако родителите обезпечат електронни устройства, в ДГ " Д-р Петър Берон " ще могат да се образоват и деца в начален учебен курс в отдалечена среда. 

Медицинските служащи, които желаят да се възползват от услугата, би трябвало да попълнят заявление до кмета на община Варна, в което да посочат възрастта на детето и типа на услугата.

Във връзка с организация на храненето на децата заявката би трябвало да се  изпрати не по-късно от 24 часа преди мечтаната дата за постъпване. Ако има дете на специфичен режим, родителите наложително би трябвало да осведомят личния състав. Заявлението е качено на уеб страницата на Община Варна, дирекция " Образование и юношески действия “,  .

Документът би трябвало да се изпрати на e-mail:.com  – за деца от 3 до 9 години,  и на е-mail: – за деца до 3 години. Телефони за връзка: дирекция " Образование и юношески действия - 0882/567 008; ДГ " Д-р П. Берон " - 0877/299 771; дирекция " Здравеопазване " - 052/820 239.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР