Децата ядосват ли ви до такава степен, че трябва да

...
Децата ядосват ли ви до такава степен, че трябва да
Коментари Харесай

Как да възпитаваме децата без викове? 7 начина да останете спокойни

Децата ядосват ли ви дотам, че би трябвало да крещите с цялостна мощ? Предлагаме ви да установите дисциплинираност в къщата, без да повишавате звук.

Днес родителите са изправени пред доста сложна задача - да отгледат заслужен човек в сложен и от време на време неправдив свят. Всеки се пробва да го направи по собствен метод: някои вземат решение всички въпроси с кряскане, други остават спокойни, само че в това време лишават детето от независимост, трети избират да спестят нервите си и просто да се отдалечат от него. Четвъртите не желаят да се оправят с минусите на децата си и вместо да ги привикват да почистват всекидневно стаята си, да скърцат със зъби, те сами подреждат нещата. Но всички тези способи на връзки с децата са безусловно неправилни.
Защо хората със строга майка съумяват в живота повече от другите
Всеки човек има своите разбирания за възпитанието на своето дете. Някои подхождат със суровост, други глезят децата си и така нататък Разбира с...
Прочети повече
7 метода да останете спокойни

1. Разберете какво ви нервира. Всеки от нас знае кои думи ни наскърбяват най-вече. Но нашите деца знаят това най-добре от всички. Те виждат нашите недостатъци. Така че, поемете надълбоко въздух и си затворете устата, когато чуете нещо от рода на: Мразя те! Твоята работа е по-важна от мен! - и най-много фразата, която поразява на място: Иска ми се да имам друга майка!

2. Не влизайте на територията на детето. Всяко дете има право на лично пространство в дома. Не би трябвало да бъдете тиранин и непрекъснато да се ровите в нещата му, да му напомняте за почистването и да го обвинявате за бъркотията. В последна сметка една заран той ще се разсъни и самичък ще разбере, че е време да подреди стаята си.

3. Не му задавай общи въпроси. Така или другояче е малко евентуално то да ви даде почтен отговор. Когато отговорът е лекомислен, ще започнете да се възмущавате, което в последна сметка ще прерасне в нов скандал. Факт е, че е доста мъчно да се отговори на въпроса " по какъв начин си? " или " по какъв начин се чувстваш? ". Повечето от нас не са удовлетворени от отговора „ обикновено “, тъй като по принцип това не значи нищо - същото е като да мълчите. Ето за какво, в случай че желаете да знаете за положението на детето, бъдете по-конкретни и се старайте да сте в крайник с неговите каузи от самото начало.
Родителите на сполучливите хора вършат тези 6 неща
Думата „ триумф “ е сложна за дефиниране, тъй като за другите хора триумфът  означава разнообразни неща. Въпреки че допълнително...
Прочети повече
4. Детето ви не е според с вас. Но свободата на преценка ще откри взаимно почитание сред вас и вашето дете. Слушайте изявленията на детето и никога не съдете неговата позиция. Просто се пробвайте да обясните „ кое е положително и кое е неприятно “, като в същото време подчертавате, че не се пробвате да се налагате.

5. Уважавайте неговия избор. От избрана възраст детето има право да прекарва свободното си време, както желае. Да речем, вместо да отиде на посетители на приятелката ви, той желае да отиде да се пързаля с приятелите си. Компанията на другари е доста по-приятна от диалозите на възрастни за работа. Не забравяйте, че в случай че кажете на детето си по какъв начин и защо да харчи джобни пари, то в никакъв случай няма да се научи по какъв начин да ги ръководи.

6. Опитайте се да не гледате право в очите на детето. Ако по време на диалог се опитате да погледнете детето право в очите, да вземем за пример, с цел да разберете дали лъже или не, то автоматизирано стартира да се тревожи, даже в случай че съвестта му е чиста. Няма потребност да се пробвате да гледате детето си, би трябвало да го разберете и да не го плашите.

7. Не приемайте предизвикването. Двегодишно дете взема кухненски нож незабавно откакто мама го не разрешава. Тийнейджър споделя на майка си: „ Ти си най-лошата майка на света! Защото не мога да върша това, което всички други могат. " Вместо да приемете предизвикването, оттеглете се. Времето ще ви помогне да се охладите, да се разсеете. И детето ви ще разбере, че подобен номер не минава.
Защо би трябвало да разбираме дребните деца?
Първите години от живота на девойките и момчетата са доста значими за тяхното развиване, защото прекарванията които им се случват и от...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР