Децата вярват, че ако ги целунеш, ще ги боли по-малко.

...
Децата вярват, че ако ги целунеш, ще ги боли по-малко.
Коментари Харесай

Подарете нежност! Подарете щастие!

Децата имат вяра, че в случай че ги целунеш, ще ги боли по-малко. И почтено да ви призная, в това има огромна доза логичност.

Допирът, загрижеността, любовта, проявени под формата на нежно гушкане или целувка в действителност могат да ни излекуват. От болката, тъгата, възприятието за самотност...

А през днешния ден, повече от по всяко време било, ние се нуждаем от всяка доза избавителна деликатност.


Но къде отиде нежността? Според едно изследване, извършено в България, Австрия, Франция, Германия, Русия, Полша, Испания, Нидерландия, Румъния и Сърбия, близо 93% от интервюираните българи считат, че демонстрират деликатност. В същото време 66% са на мнение, че светът е бил по-нежен, когато са били деца. По-страшното може би е, че 14% споделят, че изобщо не са били възпитани да демонстрират деликатност.

46% споделят, че свят без деликатност би бил мотив за съществено терзание за бъдещите генерации. А 34% се усещат самотни заради липса на деликатност в живота им!

Какво е нежността за множеството от нас? Същото това изследване е открило, че за множеството хора - 57 %, демонстрация на деликатност е да прегърнеш някого.
49 % споделят, че деликатност е да покажеш угриженост на някого. А 45 % мислят, че усмивката също е тип деликатност.

Според 66% от интервюираните ние сме най-нежни към децата си, а съгласно 62% - към партньорa си.

И в този момент - забележете! 69 % са споделили, че нежността води до по-щастливо общество, а 55 % споделят, че повече деликатност би довела до по-добро психологично богатство.




Да, множеството от нас са уверени, че в случай че даваме и получаваме повече деликатност, ние ще бъдем по-щастливи, по-спокойни, по-отговорни към средата, в която живеем, и към обществото, по-толерантни и по-здрави. Това от своя страна пък ще ни направи по-толерантни, в това число в обществените мрежи и даже би могло да повлияе позитивно в посока понижаване броя на деянията на неучтивост и незаконно държание.

Болшинството от хората (71 процента) избират да дадат и да получат деликатност.

В обстановка на пандемия, когато прегръдката се трансформира в риск, а целувката в нещо неразрешено, ние имаме потребност от една нова, чиста и човешка деликатност, която да стопли душата от вътрешната страна и да ни подари светлина и вяра.

Вие през днешния ден взехте ли своята доза деликатност? А подарихте ли? Усмихнахте ли се, казахте ли нещо благо, поощрително? Направете го. Направете го отново. И не забравяйте да " предавате нататък ". Защото нежността лекува.

Проучването е извършено в интервала 12 октомври - 6 ноември 2020 година от OnePoll за Milka, с представителна извадка от 20 000 участници на възраст 18+ в страните: България, Австрия, Франция, Германия, Русия, Полша, Испания, Нидерландия, Румъния и Сърбия. У нас са интервюирани 2000 пълнолетни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР