Децата в завода “Азот в Северодонецк имат повръщане, диария и

...
Децата в завода “Азот в Северодонецк имат повръщане, диария и
Коментари Харесай

Бившите заложници от “Азот” разказаха за състоянието на децата в завода

Децата в завода “Азот ” в Северодонецк имат повръщане, диария и тресчица, само че украинските военни не пускат никого от цивилните оттова, заплашвайки със гибел, до момента в който безусловно се крият зад тила на цивилните, описват тези, които са напуснали територията на предприятието.

Едно от девойките, Мария - с кестенява коса, обеци и пиърсинг на носа - споделя, че е напуснала фабриката в събота сутринта. До нея в палатката в бежански лагер има и други хора, в това число деца. Според нея в региона на първия контролно-пропусквателен пункт, откъдето е излязла, са излезли общо към 40 души.

" Нашето леговище беше доста деформирано, уцели го снаряд, там е доста рисково. Там има деца. Хората се опасяват да излязат, тъй като украинските военни споделиха, че ще разстрелват ", прекъсва я майка ѝ Юлия, жена с къса черна коса и следи от сажди по лицето.

В последна сметка, съгласно нея, те са напуснали със фамилията си на личен риск. Освен това, отбелязва тя, украинските военни непрекъснато крадат храна и вода от цивилните в завода.

Децата, съгласно нея, се разболяват в индустриалната зона: имат диария, температура 40 градуса и повръщане.

" И украинските военни не пускат децата. Казват, че в случай че излезеш, ще стрелят ", споделя още веднъж щерка ѝ. Тя добавя, че даже сутринта, когато са излезли, е имало пукотевица.

„ Не знаех дали ще стигнем или не. Шепнех „ Отче наш”, дава отговор Юлия на въпроса по какъв начин са съумели да се измъкнат.

Дъщеря ѝ споделя по какъв начин са се хранили: диетата на тези в региона на завода е ориз и консерви. Самото момиче не е гладувало, само че е имало хора, които изпитваха апетит.

„ Около хиляда “, сподели Юлия в отговор на кореспондентски въпрос какъв брой души са още в завода „ Азот “.

На въпрос за какво украинските бойци не пускат хора, майката и дъщерята единомислещо дават отговор: „ Щит “. И твърдят, че бойците се крият и ще продължат да се крият зад цивилните.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР