Децата в южния израелски град Сдерот се върнаха в училище

...
Децата в южния израелски град Сдерот се върнаха в училище
Коментари Харесай

Децата в израелския град Сдерот се върнаха в класните стаи

Децата в южния израелски град Сдерот се върнаха в учебно заведение на 3 март, за пръв път след смъртоносните офанзиви на Хамас на 7 октомври.

Бойци на палестинското ислямистко придвижване нападнаха Сдерот на този ден, като превзеха основното полицейско ръководство. Градът е честа цел на ракетни обстрели от линията Газа, както преди бруталната офанзива, по този начин и по време на израелския отговор.

След смъртоносните офанзиви и поради близостта до северната част на линията Газа управляващите изтеглиха града, чието население е към 34 000 поданици.
Днес за пръв път, след 5 месеца, отваряме учебното заведение. Вижте насладата на децата. Ако търсим знак на успеха, огледайте се, това е признакът на успеха на Сдерот, на успеха на народа на Израел.
Аяла Хадад – шеф на учебно заведение

Децата са радостни да се върнат в класните стаи и да възобновят занятията, само че някои родители считат, че борбата против Хамас не би трябвало да стопира. Защото нахлуване като това от 7 октомври може да се повтори. И ужасът да се завърне.
Това не би трябвало да въздейства на държавното управление във връзка с продължаването на боевете. Много е значимо държавното управление да знае по какъв начин да върне заложниците и да не разрешава връщането на децата в учебно заведение да разсее обществото от същински значимата цел. Защото войната не е завършила. Тишина няма. Всичко е заблуда, само че децата би трябвало да се върнат към ежедневните си отговорности, тъй като не могат да не престават да живеят в боязън и неопределеност.
Шарон Песо – родител

При офанзивата на Хамас против селища и военни бази в Южен Израел починаха близо 1200 души, а 250 бяха взети за заложници.

След като Израел стартира сухопътна атака в Газа, жертвите в анклава нахвърлиха 30 000 към сегашния миг. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР