Децата в Сливен започнаха да се завръщат в училище, след

...
Децата в Сливен започнаха да се завръщат в училище, след
Коментари Харесай

Децата в Сливен се върнаха в училище

Децата в Сливен започнаха да се завръщат в учебно заведение , откакто преди два дни родителите им нахлуха в класните стаи и ги водиха , осведоми Българска национална телевизия.

Паническата реакция бе предизвикана от клипове и послания, публикувани в обществените мрежи , че обществените служби ще лишават принудително деца от техните фамилии.

Близо 1300 деца се образоват в сливенското учебно заведение " Братя Миладинови ". Днес класните стаи бяха съвсем цялостни.

Митко Митев, шеф на 6-то ОУ, съобщи, че има доста по-добра посещаемост на образователното заведение в сравнение с вчерашния ден.

Имаме психолог в учебното заведение и педагогичен консултант и те ще влизат в класните стаи и ще успокояват децата , които са уплашени от случая, който се случи ", разясни той.
 Борисов желае помощ за разяснение на
Борисов желае помощ за разяснение на " чудовищната неистина " с лишаване на деца

Недоумява кой има вяра, че страната ще натовари децата на трен и ще ги изнася

Според ромски неправителствени организации още преди седмица в ромската махала " Надежда " е циркулирал слух, че се готви лишаване на деца от родителите.

От през вчерашния ден пастори на религиозните организации в Сливен организират срещи с родители, с цел да им обяснят, че никой не желае да им отнеме децата , а клиповете целят да основат суматоха измежду малцинствата.

В ромската махала " Надежда " в Сливен обстановката към този момент е спокойна. Няма и засилено полицейско наличие.
 Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е следващата цифрова дивотия
Томислав Дончев: Паниката в Сливен не е следващата цифрова дивотия

По думите му тематиката с отнемането на деца е блъснала болно място

По-рано през днешния ден вицепремиерът Томислав Дончев акцентира, че суматохата в Сливен не е следващата цифрова дивотия. По думите му се тестват избрани тематики, които са уязвими за обществото.

Премиерът Бойко Борисов изиска помощ за разясняването на " чудовищната лъца " с лишаване на деца. По време на Министерски съвет той запита по какъв начин може да се приказва и стачкува против Стратегия, която я няма.
 Училищата инструктирани да чакат провокации
Училищата инструктирани да чакат провокации

Става въпрос за незаконна корист със страхове на родители, съобщи Вълчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР