Децата в иззетите материали са на видима възраст между 2

...
Децата в иззетите материали са на видима възраст между 2
Коментари Харесай

Пилот и IT специалист са сред арестуваните за разпространение на детска порнография

Децата в конфискуваните материали са на забележима възраст сред 2 и 10 години

Пилот от гражданската авиация от известна нискобюджетна самолетна компания, IТ експерти, мотокарист, общ служащ, стругар, притежател на състезателен магазин, автомонтьор, електротехник, оценител на недвижими парцели са измежду арестуваните при огромна акция против разпространяването на детска порнография у нас.

Общо 13 души са арестувани. Повечето са на възраст сред 30 и 40 години, само че има и на възраст към 60 години. Иззети са телефони, флашки и други магнитни носители.

" Около 50% от арестуваните са фамилни хора с деца. Повечето не са обществено слаби, имат положителни финансови благоприятни условия ", съобщи на брифинг Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа, съобщи.

По думите му не е елементарно да бъдат хванати хората, които популяризират детска порнография, защото се изискват избрани познания и умения.

Необходимо е на устройство – телефон или компютър, да се смъкна профилиран програмен продукт, който е кадърен да смъква и да популяризира нецензурен материали.

„ По време на претърсванията са открити видеоклипове и фотоси с брутални подиуми на полово принуждение с деца от някогашните руски републики или от Близкия Изток – Тайланд, Индонезия, Филипините и други Проверяваме дали не са употребявани и деца от България. Надявам се опасенията ни да не се окажат правилно “, сподели още Сарафов.

В рамките на днешния ден евентуално ще бъдат повдигнати обвинявания.

„ Надявам се, че събраните от нас доказателства да бъдат задоволителни, с цел да могат наблюдаващите прокурори да издигнат обвинявания в границите на деня на всички арестувани от нас 13 лица “, сподели още той.

Борислав Сарафов акцентира, че разпространението на нецензурен материали в интернет не е по никакъв начин безобидно. Психопрофилът на тези лица демонстрира, че те елементарно биха могли да изоставен виртуалния свят и да посегнат на деца в действителния живот.

„ Децата в конфискуваните материали са на забележима възраст сред 2 и 10 години. Не бих могъл нито да покажа тези фрагменти, нито да каже освен това по тях, тъй като този, който ги види, ще би трябвало да си измие няколко пъти очите “, разясни Сарафов.

Към сегашния миг наказването за сходни действия е до 6 години отнемане от независимост.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева добави, че по предписание на Иван Гешев към този момент са формирани 12 досъдебни производства за разпространението на нецензурен материали. Те са предоставени на следователи от Националната следствена работа. Тя също призна обаче, че законодателството ни в това отношение е остаряло.

„ Забележете, че наказванията за лица, които основават и популяризират детска порнография - в нашия случай множеството са на 4-5 години и даже бебета, е отнемане от независимост до 6 години и санкция до 8000 лв. “, сподели още Милева.

От думите ѝ стана ясно, че много постоянно тези присъди минават в условни и тези хора още веднъж се вливат в обществото.

В един от установените случаи е открито, че нидерландски жител е разпространявал видео, на който момче на забележима възраст сред 10 и 12 години прави полови дейности с момиче на забележима възраст сред 6 и 8 години. В различен случай, обвързван с мъж на 37 години, е открито, че той популяризира нецензурен материал, на който се вижда по какъв начин възрастен мъж реализира полово принуждение над малко момиченце. Трети случай е обвързван с 26-годишен мъж от София, който е разпространявал стотици фотоси и видеа със полово принуждение над деца от 1 месец до 2 години.

Стана ясно също по този начин, че 5 души са арестувани в София, а 8 в останалата част на страната. Те са разкрити от нашите служби, т.е. не са употребявани услугите на непознати организации за битка с портографията.

В момента се ревизира дали едно от децата от фотосите не е български жител. Установено е също по този начин, че две от арестуваните лица са разпространявали нецензурен материали в непосредствена непосредственост до Дом за деца лишени от наставнически права.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР