Децата в Италия да имат задължително майка и баща -

...
Децата в Италия да имат задължително майка и баща -
Коментари Харесай

Салвини готви мерки срещу еднополови родители

Децата в Италия да имат наложително майка и татко - най-малко в публични документи. Това е разпоредил министърът на вътрешните работи и водач на ръководещата " Лига " Матео Салвини.

Той е изискал да бъдат въведени промени в формалните формуляри, тъй че еднополови двойки да не могат да се афишират за родители на деца

В изявление за католическия онлайн вестник " Нуова бусола куотидиана ", представено от Ройтерс, Салвини споделя, че е дал инструкции във формулярите за персонални документи за деца към този момент да няма графи " родител 1 " и " родител 2 ", а да бъде изписано " татко " и " майка ".

" Ние ще защитим естественото семейство, учредено на съюза сред мъж и жена. Аз ще употребявам всички свои вероятни пълномощия ", декларира той.

В Италия сурогатната бременност е противозаконна, а еднополовите двойки нямат право да осиновяват деца. И в България е по този начин. Въпреки че преди време имаше внсени законопроекти за сурогатното майчинство, те по този начин и не бяха признати.

Ако един от сътрудниците има дете от предходна връзка обаче, някои съдилища и общински администрации в страната дават наставнически статут на другия сътрудник, макар че това не е планувано от националното законодателство.

Салвини упорства, че държавното управление в никакъв случай няма да одобри сурогатна бременност или " сходни ужасии ".

Според изследвания на публичното мнение в този момент Матео Салвини е най-популярният политик в Италия. Неговата социално-консервативна политика към този момент се харесва на гласоподавателите. Анкета на " Ипсос " измежду католици, заявили, че вървят на литургия най-малко един път седмично, открива, че поддръжката за него се е удвоила за интервал от четири месеца - през март е била под 16 на 100, а през юли е достигнала близо 32 %, заяви Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР