Децата в днешно време са изложени на хиляди рискове. Рисковете,

...
Децата в днешно време са изложени на хиляди рискове. Рисковете,
Коментари Харесай

НОВА МОДА: Ученици се дрогират с никотинови торбички

" Децата в днешно време са изложени на хиляди опасности. Рисковете, на които бяха изложени децата преди 10 години нямат нищо общо с тези, които са в този момент. Здравето на децата ни е обвързване на всеки един, освен на родителите ", това съобщи началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в Агенция " Митници " Стефан Бакалов.
Униформени от Министерство на вътрешните работи - Велико Търново алармират за нова и рискова мода. Деца се дрогират с никотинови торбички, наричани още снус. Това са легални никотинови торбички, които се оферират на доста места и са леснодостъпни. Продажбата и използването им е неразрешена за малолетни и малолетни. Все отново учениците съумяват да си ги закупят, даже вършат надпревари между тях за устойчивост.
" Никотиновите торбички са легален артикул, който е на пазара. Има няколко типа приложимост. Съдържанието им може да е рисково за подрастващите, тъй като е с огромно количество никотин. Това е тип интоксикация, рисковете за здравето са доста ", разяснява той, като добави, че даже става дума за за пъстра палитра от наркотични субстанции и психотропни вещества.

От думите му излиза наяве, че повече от 3000 типа са новите наркотични вещества.

" Имаме повишаване на арестувани с таблетки вид лекарствени форми, бензодиазепини или опиоиди. Те дават опция за превъзбуждане или угнетяване на избрани положения. Новост е, че посредством darknet се продават разнообразни нови наркотични субстанции в дребни количества ", посочи още Бакалов.

Той показа, че в миналите 2 седмици са разрушени общо 4 групи, които стоят зад уеб сайтове, които продават наркотични субстанции.

" Афганистан приоритизира производството на дрога в метаамфетамин, към този момент не толкоз на хероин. Потреблението на хероин ще стигне до нула у нас, поради появилите се нови наркотични субстанции ", безапелационен бе началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в Агенция " Митници ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР